duitse donau - Reisverslag uit Passau, Altstadt, Duitsland van lenny coskun en toffie dadak - WaarBenJij.nu duitse donau - Reisverslag uit Passau, Altstadt, Duitsland van lenny coskun en toffie dadak - WaarBenJij.nu

duitse donau

Blijf op de hoogte en volg lenny coskun en toffie

14 Januari 2013 | Duitsland, Passau, Altstadt

vanmorgen bij -2 en bewolkte hemel maar zonder sneeuwval en een schone auto op stap gegaan langs de donau naar ingolstadt; daar rondgelopen, de stad bewonderd en toevallig een winkeltje gevonden waar ik mijn tas kon laten repareren.

daarna verder naar kelheim, waar het main-donau kanaal en de donau samen komen; dan echt steeds langs de donau over soms wel erg smalle paadjes naar regensburg.

regensburg, een indrukwekkende stad waar we lang rondliepen en alles bewonderden, ook de kade langs de donau met een duizend jaar oude brug.

dan verder op een weg paralel maar op een afstandje van de donau door een vlak landschap naar passau, waar we aankwamen toen het net donker was geworden.

hier overnachten we in een mooi hotel in de oude binnenstad naast de 3 flüssen drei-eck; hier komen n.l. de inn en de donau samen (en nog een klein riviertje). en vanuit ons raam zien we de inn, die naast ons stroomt en daarachter de lichtjes van schloss marie-hilf aan de overkant.

passau is vrijwel verlaten, nauwelijks toeristen en geen kreuzfahrtschiffe; toch nog een kroegje gevonden waar einheimischen wat eten en drinken, wel zo leuk en een snitzle smaakt altijd.