bulgarije - turkije
Blijf op de hoogte en volg lenny coskun en toffie
23 Januari 2013 | Turkije, Çanakkale
en gezien dat hier tussen plovdiv en de grens bij edirne nog niet erg veel veranderd is de laatste 25 jaar; ook hier wordt gewerkt aan een verbreding van de wegen en een enkel stukje is al klaar, maar grotendeels is heter maar smal, mag er niet veel ingehaald worden en staat er zelden dat er meer dan 60 km per uur gereden mag worden.
na de laatste boodschappen gedaan en de tank vol gemaakt te hebben (het verschil tussen turkije en bulgarije is enorm!), gingen we de grens over; geen echt probleem gehad maar wel moesten we alles uit de auto halen waarna de auto door de x-ray moest (standaard-procedure); dus dat was even een uitdragerij naast de auto!
daarna door het glooiende landschap van tracie naar eceabat en met de ferry over naar çanakkale; omdat onze neef die hier in de buurt woont net voor een seminair in izmir was, hebben we een hotelletje in çanakkale opgezocht want het begon alweer donker te worden.
morgen gaan we dan verder naar izmir en ons nichtje bihter, dan kunnen we haar tweede zoontje bewonderen en daarna op weg naar güllük, naar huis!
23 Januari 2013 - 20:24
Jeannette:
Doe je de groetjes aan aan bihter? Goeie reis verder.