de tweede servische dag - Reisverslag uit Bačka Palanka, Servië van lenny coskun en toffie dadak - WaarBenJij.nu de tweede servische dag - Reisverslag uit Bačka Palanka, Servië van lenny coskun en toffie dadak - WaarBenJij.nu

de tweede servische dag

Blijf op de hoogte en volg lenny coskun en toffie

08 December 2012 | Servië, Bačka Palanka

vandaag was alles nogal met sneeuw bedekt!
we begonnen met storm windkracht 8 en een paar vlokjes sneeuw, dus dan maar geen ferry over de donau (bij RAM) maar direct naar smederevo met een fort aan de donau, dan langs de donau aan de zuidzijde (deze variant kent de donauradweg niet, maar kunnen we aanbevelen) naar belgrado, waar de sneeuw al in dikke vlokken begon te vallen.
in belgrado moesten we ons eerst door het zaterdags verkeer heen worstelen naar het centrum met de brug over de sava bij de donau en het fort met de naam kalemedagne (lijkt sprekend turks en daar betekent het slot-plein).
dan via allerlei hoofd en provinciale wegen naar novisad, waar we toevallig onder de poort van het fort doorreden op weg naar de brug over de donau daar, wat perfect was, want daar waren we anders echt niet meer naar toe gereden! en 50km verder eindigend in backa palanka precies om 16:20 toen het donker begon te worden.
dus vandaag ging alles perfect dankzij chauffeur coşkun en mr continenta (niet echt dankzij tomtom truus want zij kent de meeste van onze wegen niet)l; soms was de weg echt weg maar het was allemaal net te doen, maar bij aankomt bij ons hotel lag er wel zeker 40cm sneeuw.
dus we zijn benieuwd hoe de wereld er morgen uit zal zien, want op het moment sneeuwt het nog steeds!
de servische RDW deed wat, soms wat sneeuwschuiven, soms autos op de weg terug schuiven, maar zonder winterbanden was alles onmogelijk geweest, maar het lukte net zonder sneewkettingen zo.