duitsland van oost naar west - Reisverslag uit Lütgendortmund, Duitsland van lenny coskun en toffie dadak - WaarBenJij.nu duitsland van oost naar west - Reisverslag uit Lütgendortmund, Duitsland van lenny coskun en toffie dadak - WaarBenJij.nu

duitsland van oost naar west

Blijf op de hoogte en volg lenny coskun en toffie

20 December 2012 | Duitsland, Lütgendortmund

na wat inkopen in apolda (der glockenstadt) naar weimar gereden.
weimar met een door unesco beschermde binnenstad, een weihnachtsmarkt bei der liebefrauenkirche en de stad waar schiller en goethe lange tijd gewoond hebben.

daarna verder naar erfurt met een niet door unesco maar door de bewoners zelf beschermde en zeer fraaie binnenstad, met de grote oude domkerk en de kraemerbrücke die eigenlijk 1000 jaar oud is, maar in het begin van hout was dus eerst regelmatig herbouwd is. het is een brug zoals in florence met allemaal huizen/winkeltjes erop; in totaal 79m lang.
er was hier natuurlijk ook een weihnachtsmarkt, maar 1 is genoeg per dag!

het weer was droog en een enkele keer zagen we de zon, maar de temperatuur was nog steeds maar een beetje boven nul, dus coşkun hielt zijn mutsje op ook als hij met de weihnachtsfrau bij de kraemerbrücke poseert!

dan grotendeels al in het donker verder gereden naar dortmund, waar we net voorbij dortmund stad in een ibis styles hotel overnachten.

• 21 December 2012 - 00:21

Nettie:

Poeh poeh leuk doe laaste foto van je wederhelft met Toffee samen op het bankje.
    Goede reis nog allen uit regenachtig Heeze met nog steeds dikke poot en niks rendier helaas.