budapest N en visegrad - Reisverslag uit Visegrád, Hongarije van lenny coskun en toffie dadak - WaarBenJij.nu budapest N en visegrad - Reisverslag uit Visegrád, Hongarije van lenny coskun en toffie dadak - WaarBenJij.nu

budapest N en visegrad

Blijf op de hoogte en volg lenny coskun en toffie

13 December 2012 | Hongarije, Visegrád

vandaag hebben we afscheid genomen van ons huisje in budapest en de auto uit de garage gehaald om verder langs de donau te gaan. eerst langs N budapest (de wijk obuda) met resten van het 2000 jaar oude aquincum; alleen vanuit de lucht kan de wonderlijke vorm van het amfitheater goed gezien worden. dan verder naar het kleurrijke plaatsje szentendre vol galeries en museumpjes; een copy van het parlement van budapest is te zien in het marsepijn museum. als je hoort hoe deze plaatsnaam uitgesproken wordt dan begrijp je ook de betekenis : santandre.

wegrijdend uit dit plaatsje reden we links tegen een uitstekende stoeprand op en een paar km verder werd duidelijk dat we een lekke band (gummi) hadden (donderdag de 13e!); deze band gewisseld en op zoek naar een werkplaats; deze vonden we snel, slechts 3km terug. maar de band was zo kapot dat een nieuwe besteld moest worden; morgenochtend zou deze er zijn en gaan we terug om deze rond 10 uur erom te laten leggen.

gelukkig zouden we deze dag niet veel verder gaan, we overnachten in het 15km verderop gelegen visegrad. ons hotel ligt net voor dit plaatsje aan de donau in een oud jachtslot en heet hotel var (kasteel). deze dag was mooi helder maar vrieskoud, dus zo in de loop van de middag hadden we snel genoeg gewandeld en hebben we het kasteel bovenop de heuvel alleen van afstand bewonderd!